A kezdetek

Ladoméri Tanya on 2010. március 12. péntek Kategória: A tanya

Öt éve kezdett körvonalazódni bennünk a nagy terv. Tudtuk, hogy csinálni akarunk valamit, nagyjából azt is, hogy milyen jellegű dologgal akarunk foglalkozni. Elsősorban Erdei Iskolaként határoztuk meg az elképzeléseinket, ennek megfelelően kezdtünk el alkalmas helyet keresni. Határtalan naivitással úgy gondoltuk, ez nem fog ki rajtunk.

Mindenekelőtt mi magunknak is közös álláspontra kellett jutnunk. Az, hogy itt Győrladamér környékén keressünk területet, nem volt kérdéses. De milyen területet keressünk? Menjünk ki a világ végére a pusztába, valahova az Öreg Duna mellé, ahol a szúnyogokon kívül senki se zavar bennünket, vagy nézzünk körül inkább a lakott területhez közelebb eső részeken. Sokáig érveltünk egyik vagy másik verzió mellett, míg végül a gyakorlati szempontokat is figyelembe véve -ma már mindannyian úgy gondoljuk, helyesen- az utóbbi változat mellett döntöttünk.

Tehát már csak meg kellett találnunk az ideális “birtokot”, ez -gondoltuk- talán nem lesz nehéz feladat. Pedig az volt. Nem egyszer lobbant fel bennünk a lelkesedés, egy-egy remek adotságú földrész megtalása okán, de mindannyiszor azt kellett hallanunk: nem eladó. Évek teltek így s volt, hogy már szinte lemondtunk  a terveinkről.

(folytatjuk)

Leave a Reply