Szent László

Ladoméri Tanya on 2010. június 29. kedd Kategória: Rendezvényeink

Szombaton -immár másodszor- megtartottuk a templomkerti Szent László napi ünnepet. A hosszas szervezésbe többen is bekapcsolódtak s nagy segítségünkre voltak a vásárlásban, a pakolásban, a főzésben vagy éppen a játékok “karbantartásában”.

A nagy napon délután kettő körül vonultunk ki a “terepre” ahol Attila (Gabalyda / Medve) már össze is állította a tavaly is jól bevált mobil színpadot. Megérkezett a szakácsunk  -akire végtelen hálával gondolunk, hogy megmentett bennünket, az esetleges felsülés lehetőségétől- és menten munkához látott. Három óra körül szállingózni kezdtek a vendégek és hamarosan hatvan fős “tömeg” verődött össze. Hogy ez sok-e vagy kevés, azt nehéz eldönteni. Nem mondom, hogy nem számítottunk többre. Mégis remek dolog, hogy ennyi ember gondolta úgy, hogy itt tölti a szombat délutánját. A programok sorát öt órakor Páli Hajni nyitotta meg egy csodaszép Szent László dícsérettel, majd Ferenc Atya folytatta tavalyi előadását szent királyunkról. Az előadás után -szintén már-már hagyományként- a Táltosok Fiai zenekar adott koncertet.  Közben a gyerkőcöknek lehetőségük volt kipróbálni a felvonultatott népi játékokat, valamint az ügyesebbek elkészíthették Szent László pénzét. A tekintélyes adag pörkölt is elkészült, melyet a koncert végeztével moldvai furulyazene kiséretében fogyaszthattak el a megjelentek. A nyolc órás harangszó és az érkező szúnyogsereg vetett véget a mulatságnak.

Így, három nap elteltével elégedetten tekintünk vissza a szombat délutánra és hálás szívvel gondolunk arra a sok emberre, akik támogatásukkal lehetővé tették, hogy létrejöjjön, illetve, hogy ilyen színvonalú legyen ez a rendezvény. A tanulságokat, tapasztalatokat folyamatosan összegezzük, átbeszéljük s ezeket számon tartva tekintünk előre a jövő évi Szent László ünnepre.

További képek a rendezvényről

Leave a Reply